5. Novoletni tek po ulicah Krškega - znova dokazali, da zmoremo dobro delo


V nedeljo, 23. 12. 2012 je v Krškem potekal tradicionalni novoletni tek v peti izvedbi. Tek poteka v starem mestnem jedru mesta Krško in vsako leto privablja športne navdušence iz Slovenije ter bližnje Hrvaške. 200 udeležencev na tekih in pohodu je poskrbelo, da smo skupaj darovali 1500 € v dobrodelne namene. Center za socialno delo v Krškem bo za omenjeni znesek razdelil bone  za prehrano med socialno šibkejše družine. Simboličen ček je iz rok predsednika Triatlon kluba Krško Matjaža Merharja prevzela direkotorica CSD Krško Marina Novak Rabzelj. Veseli smo, da sta se prireditve udeležila župan občine Krško Miran Stanko in predsednica KS mesta Krško Jožica Mikulanec. Med drugimi nas  je obiskal tudi Primož Kozmus z družino.
Teka na 10 in 4 km, osnovnošolski MC tek na 1 km in otroški MC tek sta popestrila maskota SKB banke PAPI in čisto pravi klovn, ki je poskrbel za salve smeha. V času tekov so potekale tudi MC ustvarjalne delavnica v sejni sobi občine Krško. Letos smo prvič v program uvrstili pohod, ki se ga je udeležilo skromno število ljudi, a so zagotovili da jih naslednje leto pripeljejo najmanj 50.

Hvala udeležencem prireditve in vsem tistim, ki ste omogočili da smo ponovno polepšali praznike pomoči potrebnim.

Uradni rezultati 5. Novoletnega teka po ulicah Krškega.

Mediji o dogodku:
EPOSAVJE.com
POSAVJE.info
TRIUMFATOR.si

Člani Triatlon kluba Krško so ponosno predali zbrana sredstva (1500 €) direktorici CSD Krško Marini Novak Rabzelj za socialno šibkejše družine v občini Krško.