ŠOLSKO PODROČNO PRVENSTVO POSAVJA IN DOLENJSKE V AKVATLONU 2015

Triatlon klub Krško je 2. junija 2015 na bazenu v Brestanici organiziral področno prvenstvo Posavja in Dolenjske v akvatlonu. Na prekrasen dan se je prireditve, ki je potekala v sklopu praznika Občine Krško, udeležilo 100 otrok. Od tega jih je 97 uspešno končalo s preizkušnjo. Na prireditvi so gostovali učenci večine osnovnih šol naše regije. Tekmovanja so se udeležili tudi učenci iz OŠ Drska Novo mesto, kot tudi učenci iz OŠ Petrovče in OŠ Velenje, ki se svojega regijskega tekmovanja niso mogli udeležiti. Potrebno je izpostaviti, da je bil obisk našega regijskega prvenstva najštevilčnejši  izmed vseh regijskih tekmovanj za kar gre v veliki meri zahvala profesorjem športne vzgoje, ki so otroke pripeljali na tekmovanje, kot tudi vsem ostalim, ki so novico o tekmovanju uspešno razširili med tekmovalce.



 Učenci (tekmovalci) so bili navdušeni nad tekmovanjem in vsi po vrsti so obljubljali, da se naslednje leto tekmovanja zopet udeležijo.


Izvedeni so bili trije starti. Najprej so se pomerili najmlajši (1. triada), ki so opravili s 50 metri plavanja in 500 metri teka. Sledili so mlajši (2. triada), ki se je spoprijela z 50 metri plavanja in 800 metri teka. Tekmovanje pa so zaključili najstarejši osnovnošolci (3. triada), ki so opravili s 100 metri plavanja in tekom v razdalji 1000 metrov.
















Rezultati: